Bursa Organize Sanayi Bölgesi, BOSB, 17 Ekim Cuma günü TÜBİTAK ve Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi işbirliğinde seminer düzenledi.
Bursa Organize Sanayi Bölgesi firmalarına yönelik , BTSO Seminer Salonu'nda 'TEYDEB Destek Programları Tanıtımı ve Proje Yazılımlarında Dikkat Edilecek Hususlar' başlığıyla gerçekleştirilen seminere yoğun katılım sağlandı. TÜBİTAK'tan Çiğdem Saral ve Esra Aydoğdu, Teknoloji Transfer Ofisi'nden Ahmet Yavuz'un konuşmacı olarak katıldığı seminerde katılımcılara yönelik Powerpoint destekli ve karşılıklı soru-cevap şeklinde sunum gerçekleştirildi.
TÜBİTAK'tak konuşmacı olarak katılan Çiğdem Saral, seminerde 'AR-GE ve Yenilik Destek Programları' başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Sunumunda kısaltması TEYDEB olan Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı hakkında bilgiler veren Saral, başkanlığın kuruluş amacını "Ülkemiz özel sektör kuruluşlarının araştırma-teknoloji geliştirme ve yenilik faaliyetlerini desteklemek, Türk sanayisinin araştırma-teknoloji geliştirme yeteneğinin, yenilikçilik kültürünün ve rekabet gücünün artırılmasına katkıda bulunmak amacıyla kurulmuştur" ifadeleriyle açıklandı.
Bursa Marmara'da ikinci Türkiye'de üçüncü sırada
Bursa'nın 1995-2012 yılları arasında ilk yirmi il içinde 3'üncü sırada yer aldığını belirten Çiğdem Saral, "1995 ve 2013 yılları arasında Bursa için bakacak olursak 1485 proje başvurusu yapılmış. Bunun 950 projesi desteklenmiş. 387 firma proje desteğinden faydalanmış ve toplam 512 milyonluk bir hibe destek gerçekleşmiş durumdadır. Bursa bu rakamla Marmara bölgesinde ikinci, Türkiye genelinde üçüncü sırada yer alıyor" dedi.
Seminere TÜBİTAK'tan konuşmacı olarak Esra Aydoğdu, destek programlarına ilişkin detayları paylaştığı sunumunda katılımcıların güncel bilgi takibi yapabilmeleri için TÜBİTAK'ın internet sayfasını incelemeleri ve konuyla ilgili her türlü bilgiye erişebileceklerini belirtti.
Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi çözüm ortağı Ahmet Yavuz, seminerde katılımcıların programlara ilişkin sorularını cevaplandırırken "TÜBİTAK çok yerinde bir hareketle özellikle cari açığın yüksek olduğu alanlarda bu durumu önlemek için iyi bir program yönetiyor" şeklinde konuştu.